Cat costa un Panou Solar

„Cat costa un Panou Solar?” intrebarea care creeaza tot mai multe raspunsuri in ultima vreme.

Industria panourilor fotovoltaice din România a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, cu o creștere notabilă a interesului consumatorilor pentru energie solară. Un factor crucial în alegerea unui sistem solar este prețul panourilor fotovoltaice.

În acest articol, vom examina modul în care prețurile panourilor solare au evoluat în România de la anul 2022 și până în prezent.

Prețurile panourilor solare în anul 2022

În 2022, prețurile panourilor fotovoltaice pe piața din România erau relativ ridicate, prețul pe 1kwh instalat ajungând la valoarea de 1200 de euro.

Costul unui sistem solar complet, care includea panourile fotovoltaice, invertorul, suporturile de montare și instalarea, putea varia considerabil în funcție de dimensiunea sistemului și de specificațiile tehnice.

Unul dintre motivele pentru prețurile ridicate din 2022 erau costurile inițiale ale tehnologiei solare și relativul grad de noutate al acesteia pe piața românească. De asemenea, subvențiile guvernamentale și schemele de sprijin pentru energia solară erau limitate în acea perioadă.

Prețuri actuale ale panourilor solare

Din 2022 și până în prezent, prețurile panourilor fotovoltaice au cunoscut o scădere semnificativă pe piața din România, prețul pe 1kwh instalat ajungând la valoarea de 800 de euro.

Această tendință a fost determinată în primul rând de creșterea cererii pentru energie solară și de dezvoltarea continuă a tehnologiei.

Avantajul de a alege SOLPANEL pentru un sistem fotovoltaic de calitate

În contextul scăderii prețurilor panourilor fotovoltaice, alegerea unui furnizor de încredere și a unor panouri de calitate este esențială pentru a obține cea mai bună performanță și durabilitate din sistemul solar.

Unul dintre producătorii de top în industrie este Canadian Solar, cunoscut pentru calitatea superioară a panourilor sale.

SOLPANEL este un furnizor de încredere pe piața românească, specializat în panouri fotovoltaice de la Canadian Solar.

Prin alegerea SOLPANEL, clienții beneficiază de panouri fotovoltaice de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic și fiabile. Panourile Canadian Solar sunt recunoscute pentru performanța lor și sunt create pentru a rezista în condiții diverse de mediu.

Pe lângă calitatea panourilor, SOLPANEL oferă și servicii profesionale de instalare și asistență tehnică, asigurându-se că beneficiarii serviciilor obțin cel mai bun randament din sistemul de panouri fotovoltaice instalat.