Invertorul este o componentă cheie într-un sistem fotovoltaic și este responsabil de transformarea energiei electrice produse de panourile solare într-un curent electric utilizabil în casă sau în rețeaua electrică. Există multe mărci de invertor de pe piață, dar în acest articol vom discuta cele mai bune branduri de invertoare solare, cum ar fi Huawei, Fronius, Growatt, Sofar și Saj.

Huawei – cel mai bun raport calitate-pret

Huawei este o companie chineză care a început să producă invertoare solare în 2011 și s-a dezvoltat rapid în această industrie. Invertoarele Huawei se remarcă prin calitatea lor ridicată, fiabilitate și eficiență ridicată. În plus, acestea oferă unul dintre cele mai bune rapoarte calitate-preț de pe piață. Invertoarele Huawei vin cu o garanție standard de 5 ani, dar aceasta poate fi prelungită până la 10 ani.

Fronius – performanță excelentă

Fronius este un producător austriac de invertoare solare, care a câștigat o reputație solidă în industrie. Invertoarele Fronius sunt cunoscute pentru performanța lor excelentă, eficiența ridicată și fiabilitatea lor. De asemenea, acestea vin cu o gamă largă de opțiuni, cum ar fi monitorizarea online, integrarea bateriilor solare și controlul încărcării. Fronius oferă o garanție standard de 5 ani pentru invertoarele lor solare.

Growatt – invertoare accesibile și eficiente

Growatt este o companie chineză care produce invertoare solare începând din 2010. Acestea sunt cunoscute pentru prețurile lor accesibile și eficiența ridicată. Invertoarele Growatt sunt disponibile într-o gamă largă de opțiuni, inclusiv opțiuni cu baterii solare și monitorizare online. Growatt oferă o garanție standard de 5 ani pentru invertoarele lor solare.

Sofar – invertoare puternice și eficiente

Sofar este un producător chinez de invertoare solare, care produce invertoare puternice și eficiente. Acestea sunt cunoscute pentru performanța lor excelentă în condiții de temperaturi ridicate și eficiența ridicată. Sofar oferă o garanție standard de 5 ani pentru invertoarele lor solare.

Saj – invertoare sigure și fiabile

Saj este un producător indian de invertoare solare, care se remarcă prin siguranța și fiabilitatea lor. Acestea sunt cunoscute pentru durabilitatea și robustețea lor, fiind potrivite
pentru condițiile extreme de temperatură și vreme. Saj oferă o garanție standard de 5 ani pentru invertoarele lor solare.

În concluzie, alegerea unui invertoare solar poate fi o decizie importantă și trebuie făcută cu atenție. Huawei, Fronius, Growatt, Sofar și Saj sunt câteva dintre cele mai bune mărci de invertoare solare disponibile pe piață. Fiecare dintre aceste branduri oferă invertoare solare de înaltă calitate, eficiente și fiabile. Huawei se remarcă prin raportul calitate-preț excelent și garanția extinsă de 10 ani, în timp ce Fronius oferă o performanță excelentă și o gamă largă de opțiuni. Growatt este o alegere bună pentru cei care caută invertoare solare accesibile și eficiente, iar Sofar și Saj oferă invertoare puternice, fiabile și sigure. Indiferent de alegerea făcută, asigurați-vă că faceți cercetări ample și consultați un profesionist înainte de a face o decizie finală.